Kabupatèn Pringsèwu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Pringsèwu

Lambang Kabupatèn Pringsèwu

Peta lokasi Kabupatèn Pringsèwu
Koordinat :
Motto:
Provinsi Lampung
Ibukutha
Jembar 625 km2
Pedunung  
 · Cacahé 368.318 jiwa (taun 2006)
 · Kapadhetan jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan
 · Désa/kelurahan
Dhasar hukum UURI Taun 2008 Nomor 48
Tanggal 29 Oktober 2008
Dina dadi
'
Kodhe area telepon
APBD
DAU
Suku bangsa Jawa, Lampung
Basa Jawa, Lampung, Indonésia
Agama Islam
Flora resmi
Fauna resmi
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi:

Pringsèwu iku salah siji Kabupatèn ing Provinsi Lampung, Indonésia. Kabupatèn iki disahké dadi Kabupatèn jroning Rapat Paripurna DPR tanggal 29 Oktober 2008, minangka pemekaran saka Kabupatèn Tanggamus. Kabupatèn iki dumunung 37 kilometer sisih kulon Bandar Lampung, ibu kutha provinsi. Kabupaten Pringsèwu jembaré 625 km2, kanthi pedunung 368.318 jiwa (taun 2006), dumadi saka 8 (wolung) kecamatan, ya iku Kecamatan Pringsèwu, Pagelaran, Pardasuka, Gadingrejo, Sukoharjo, Ambarawa, Adiluwih, lan Kecamatan Banyumas. Saka jembar luas wilayah, Kabupatèn Pringsèwu minangka kabupatèn sing paling cilik ing Provinsi Lampung.[1]

Dhaérah-Dhaérah otonomi sing diresmèkaké ing tanggal sing padha:

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsèwu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

Wates Wilayah[sunting | sunting sumber]


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia