Sumatra Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sumatra Kulon
Provinsi Sumatra Barat
Lambang Sumatra Kulon
Lambang Sumatra Kulon
Motto: "Tuah Sakato"
Péta Sumatra Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Padang
Gubernur: Prof. DR. Irwan Prayitno, M.Sc (2010-2015)
Jembar
 - Total:

42.297,30 km2
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

12 Kabupaten lan 7 Kutha otonom
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.400.000 (1996)
+/- 104 / km²
Suku: Wong Minangkabau, Wong Batak Mandailing, Wong Mentawai, Wong Nias, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonesia, basa Minangkabau, basa Mentawai dan basa Melayu
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kulon iku katata jroning 12 kabupatèn lan 7 kutha. Ibukuthane yaiku Padang, kutha-kutha liyané: Bukittinggi, Solok, Sawahlunta lan liyané.

Kabupatèn[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Agam
  2. Kabupatèn Dharmasraya
  3. Kabupatèn Lima Puluh Kota
  4. Kabupatèn Kepulauan Mentawai
  5. Kabupatèn Padang Pariaman
  6. Kabupatèn Pasaman
  7. Kabupatèn Pasaman Kulon
  8. Kabupatèn Pesisir Kidul
  9. Kabupatèn Sawahlunto Sijunjung
  10. Kabupatèn Solok
  11. Kabupatèn Solok Kidul
  12. Kabupatèn Tanah Datar
  13. Kutha Bukittinggi
  14. Kutha Padang
  15. Kutha Padang Panjang
  16. Kutha Pariaman
  17. Kutha Payakumbuh
  18. Kutha Sawahlunto
  19. Kutha Solok

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumatra_Kulon&oldid=820062"