Kabupatèn Padang Pariaman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Padang Pariaman
110px

Lambang Kabupatèn Padang Pariaman
Lokasi Sumatera Barat Kabupaten Padang Pariaman.svg

Peta lokasi Kabupatèn Padang Pariaman
Koordinat : 0°11'- 0°49' LS dan 98°36" - 100°28' BT
Motto: Saiyo Sakato
Provinsi Sumatra Kulon
Ibukutha Parit Malintang
Jembar 1.328,79 km²
Pedunung  
 · Cacahé 387.452 jiwa (2007)
 · Kapadhetan 292 jiwa/km² (2007) jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 17
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum Undang-Undang Nomor 12 Tahun 1956
Tanggal 19 Maret 1956
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. H. Muslim Kasim AK, MM, Dt. Sinaro Basa
Kodhe area telepon 0751
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.padangpariamankab.go.id/

Padang Pariaman iku sawijining kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kabupatèn iki jembaré 1.328,79 km² kanthi populasi 370.489 jiwa (2003).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia