Kutha Bukittinggi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Bukittinggi
Jam Gadang Bukittinggi

Logo
Motto: Saayun Salangkah
Coordinates: 0°17′8.93″S 100°22′3.61″E / 0.2858139°S 100.3676694°E / -0.2858139; 100.3676694
Negara Indonésia
Provinsi Sumatra Kulon
Pamaréntahan
 • Walikutha H. Ismet Amzis, S.H.
Populasi (2010[1])
 • Total 110.954
Zona wektu WIB (UTC+7)
Kodhe tilpun +62 752
Website www.bukittinggikutha.go.id

Kutha Bukittinggi iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Kutha ini sadurungé disebut minangka Fort de Kock lan tau uga dijuluki Parisj van Sumatra saliyané kutha Medan,[2] lan kutha Bukittinggi uga tau dadi ibukutha negara Indonésia.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Golèki Bukittinggi ing proyèk-proyèk wiki Wikimedia liyané:
Wiktionary-logo-en.png Dhéfinisi kamus
Wikibooks-logo.svg Buku tèks
Wikiquote-logo.svg Kutipan
Wikisource-logo.svg Tèks sumber
Commons-logo.svg Gambar lan médhia

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ dds.bps.go.id Jumlah Penduduk Sumbar
  2. ^ bataviase.co.id Inilah Parijs van Sumatra (diakses pada 26 Juni 2010)
 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bukittinggi&oldid=829313"