Kabupatèn Kapuloan Mentawai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kapuloan Mentawai
Lambang Kabupatèn Kapuloan Mentawai
Lambang Kabupatèn Kapuloan Mentawai
Motto: "---"
Pita
Dina Dadi:
Ibukutha:Tuapejat Sarilamak
Bupati: H. Amri Darwis
Wakil Bupati: Irfendi Arbi
Jembar
 - Total:
601

km²
Kecamatan
 - Cacahe:
14

143 Désa
Pedunung
 - Total: 64.235 jiwa
 - Kapadhetan:

+/-
+/- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Mentawai
Agama:
Basa:

Kabupatèn Kapuloan Mentawai kuwi sawijining kapuloan dumunung ±150 km ing Samudra Hindia sing dumadi saka patang pulo utama yaiku pulo Siberut, Sipora, pulo Pagai Lor lan pulo Pagai Kidul (sing dikubengi déning pulo-pulo cilik) sing dipanggoni déning masarakat suku Mentawai ing lepas pantai Sumatra Kulon, sekaligus jeneng kabupatèn.

Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 601 km² lan populasi 64.235 jiwa. Ibukuthané yakuwi Tuapejat. Kabupatèn iki kapérang dadi 4 kecamatan lan 40 désa.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 

Kabupatèn Kapuloan Mentawai, Sumatra Kulon

Kecamatan: Pagai Kidul | Pagai Lor | Siberut Kidul | Siberut Lor | Sipora

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia