Kabupatèn Lima Puluh Kota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Lima Puluh Kota
Lambang Kabupatèn Lima Puluh Kota
Lambang Kabupatèn Lima Puluh Kota
Motto: "---"
Pita
Dina Dadi:
Ibukutha: Sarilamak
Bupati: H. Amri Darwis
Wakil Bupati: Irfendi Arbi
Jembar
 - Total:
3.354,30

km²
Kecamatan
 - Cacahe:
13

180 Distrik
Pedunung
 - Total: 311..773 jiwa (sensus pedunung 2000)
 - Kapadhetan:

+/-
+/- jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama:
Basa:

Kabupatèn Lima Puluh Kota utawa jeneng lokal Lima Puluh Koto, kuwi sawijining kabupatèn ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Sarilamak. Kabupatèn iki jembaré 3.354,30 km2 lan nduwèni pedunung cacahé 311..773 jiwa (sensus pedunung 2000). Kabupatèn iki dumunung ing sisih wétan wilayah provinsi Sumatra Kulon utawa 124 km saka Kutha Padang, ibukuthta provinsi.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lima Puluh Kota dumadi saka 13 kecamatan yaiku:

  1. Akabiluru
  2. Bukit Barisan
  3. Guguk
  4. Gunung Mas
  5. Harau
  6. Kapur IX
  7. Lareh Sago Halaban
  8. Luhak
  9. Mungka
  10. Pangkalan Koto Baru
  11. Payakumbuh
  12. Situjuh Lima Nagari
  13. Suliki Gunung Mas

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lima Puluh Kota, Sumatra Kulon
Lambang Kabupatèn Limapuluh Koto

Kecamatan: Akabiluru | Bukit Barisan | Guguk | Gunung Mas | Harau | Kapur IX | Lareh Sago Halaban | Luhak | Mungka | Pangkalan Koto Baru | Payakumbuh | Situjuh Lima Nagari | Suliki Gunung Mas

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia