Kutha Padang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Padang
Sumatra > Sumatra Kulon
Lambang Kutha Padang.
Lokasi Kutha Padang ing pulo Sumatra.
Motto:
Dina dadi -
Walikutha -
Jembar 694,96 km²
Kecamatan 11
Pedunung
 -Kapadhetan
856,815 jiwa ([[]])
1.233 jiwa/km2
Suku bangsa
Basa
Agama
Flora
Fauna
Zona wektu WIB
Kodhe tilpun 0751

Situs web resmi: http://www.padang.go.id/

Kutha Padang iku sawijining kutha ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, uga dadi ibukutha provinsi.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Padang dumunung ana ing sisih kulon Provinsi Sumatra Kulon. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 694,96 km2 ing sajroning koordinat 0°44' - 1°8'35' LK lan 100°5'5" - 100°34'9" BW.[1]

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kutha Padang yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Solok
ing sisih kulon karo: Samudra Hindhia
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pesisir Kidul

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kutha iki duwè 11 kecamatan, yaiku :

  1. Bungus Teluk Kabung
  2. Koto Tangah
  3. Kuranji
  4. Lubuk Begalung
  5. Lubuk Kilangan
  6. Nanggalo
  7. Padang Kidul
  8. Padang Kulon
  9. Padang Lor
  10. Padang Wétan
  11. Pauh
  • Kecamatan sing paling ombo yaiku Kecamatan Koto Tangah, jembaré 232,25 km2.

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Okèhé pedunung Kutha Padang miturut proyeksi BPS Padang kanggo taun 2008 yaiku 856,815 jiwa, pedunung lanang okèhé 423,039 jiwa lang sing wédhok okèhé 433,776 jiwa.[2]

  • Kecamatan sing paling akèh pedunungé yaiku Kecamatan Koto Tangah, cacahé 161,466 jiwa.
  • Kecamatan sing paling sithik pedunungé yaiku Kecamatan Bungus Teluk Kabung, cacahé 24,116 jiwa.

Refrensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Padang&oldid=825688"