Kutha Pariaman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Pariaman
Lambang Kota Pariaman

Lambang Kutha Pariaman
Lokasi Sumatera Barat Kota Pariaman.svg

Peta lokasi Kutha Pariaman
Koordinat : 0° 33' 00 - 0°40' 43 LS
100° 10 33 - 100° 10' 55 BT
Motto: Sabiduak Sadayuang
Provinsi Sumatra Kulon
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 73.36 km²[1]
Pedunung  
 · Cacahé 70.625 jiwa (2008)[1]
 · Kapadhetan 963 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 4
 · Désa/kelurahan 55/16
Dhasar hukum UU No. 12 tahun 2002
Tanggal 12 Juli 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Walikota Drs. H. Mukhlis Rahman, M.M.
Kodhe area telepon
APBD
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.kotapariaman.go.id

Kutha Pariaman iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

Kutha iki leté watara 56 km saka kutha Padang utawa 25 km saka Bandhara Internasional Minangkabau.

ing sisih lor karo: kecamatan V Koto Kampung Dalam, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: kecamatan Nan Sabaris, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kulon karo: Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: kecamatan VII Koto Sungai Sarik, kabupatèn Padang Pariaman

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b sumbar.bps.go.id Jumlah penduduk Kota Pariaman

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kutha Pariaman ing Wikimedia Commons.
 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pariaman&oldid=829180"