Maluku Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Maluku Lor
Lambang Maluku Lor
Lambang Maluku Lor
Motto: " ---"
Péta Maluku Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 4 Oktober 1999
Ibukutha: Ternate
Gubernur: Thaib Armain
Jembar
 - Total:

164.370,12 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 855.627 jiwa (2003)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Bacan lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Maluku Lor utwa basa Indonésia: Provinsi Maluku Utara iku katata jroning 6 kabupatèn lan 2 kutha. Ibukuthané yaiku Ternate, kutha-kutha liyané: Tidore lan liyané.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Halmahera Kulon
  2. Kabupatèn Halmahera Kidul
  3. Kabupatèn Halmahera Tengah
  4. Kabupatèn Halmahera Wétan
  5. Kabupatèn Halmahera Lor
  6. Kabupatèn Kapuloan Sula
  7. Kutha Ternate
  8. Kutha Tidore

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Maluku Lor
Lambang Provinsi Maluku Lor

Kabupatèn: Halmahera Kulon | Halmahera Kidul | Halmahera Tengah | Halmahera Wétan | Halmahera Lor | Kapuloan Sula

Kutha: Ternate | Tidore

Deleng: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maluku_Lor&oldid=811181"