Sulawesi Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sulawesi Lor
(Basa Indonesia: Provinsi Sulawesi Utara)
Lambang Sulawesi Lor
Lambang Sulawesi Lor
Motto: "Si Tou Timou Tumou Tou"
Péta Sulawesi Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 14 Agustus 1959
Ibukutha: Manado
Gubernur: Sinyo H. Sarundayang
Jembar
 - Total:

15.364,08 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.012.098 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Minahasa, Wong Sangir lan liyané
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Sulawesi Lor (basa Indonésia: Provinsi Sulawesi Utara), iku katata jroning 6 kabupatèn lan 4 kutha. Ibukuthané yaiku Manado.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bolaang Mongondow
  2. Kabupatèn Bolaang Mongondow Lor (UU urung disahaké)
  3. Kabupatèn Kapuloan Sangihe
  4. Kabupatèn Kapuloan Talaud
  5. Kabupatèn Kapuloan Sitaro (UU urung disahaké)
  6. Kabupatèn Minahasa
  7. Kabupatèn Minahasa Kidul
  8. Kabupatèn Minahasa Lor
  9. Kabupatèn Minahasa Kidul-Wétan (UU urung disahaké)
  10. Kutha Bitung
  11. Kutha Manado
  12. Kutha Tomohon
  13. Kutha Kotamobagu

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi_Lor&oldid=811265"