Sulawesi Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Motto: "---"
Péta Sulawesi Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 13 April 1964
Ibukutha: Palu
Gubernur: H. Bandjela Paliudju
Jembar
 - Total:

68.089,83 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.242.914 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Banggai, Wong Toli-Toli lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonésia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Tengah iku katata jroning 9 kabupatèn lan 1 kutha. Ibukuthane yaiku Palu.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Banggai
  2. Kabupatèn Banggai Kapuloan
  3. Kabupatèn Buol
  4. Kabupatèn Donggala
  5. Kabupatèn Morowali
  6. Kabupatèn Parigi Moutong
  7. Kabupatèn Poso
  8. Kabupatèn Tojo Una-Una
  9. Kabupatèn Toli-Toli
  10. Kabupatèn Sigi
  11. Kutha Palu

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi_Tengah&oldid=819798"