Kabupatèn Banggai Kapuloan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Banggai Kapuloan
120px
Lambang Banggai Kepulauan
Motto: "---"
Banggai Islands Topography.png
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Salakan
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

9 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Banggai Kapuloan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Tengah, kutha Salakan iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Banggai Kapuloan ketata jroning 9 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Banggai
  2. Bokan Kepulauan
  3. Buko
  4. Bulagi
  5. Bulagi Selatan
  6. Liang
  7. Lo Bangkurung
  8. Tinangkung
  9. Totikum

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sulawesi Tengah