Kabupatèn Donggala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Donggala
Lambang Kabupaten Donggala.png
Lambang Donggala
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Donggala.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Banawa
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

14 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Donggala iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Tengah, kutha Banawa iku ibukutha kabupatené, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Donggala ketata saking 14 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Balaesang
  2. Banawa
  3. Damsol
  4. Riopakawa
  5. Sigi Biromaru
  6. Sindue
  7. Sirenja
  8. Sojol
  9. Tawaeli

Kanthi ananè pamekaran Kabupatèn Donggala, sawetara kecamatan ing Kabupatèn iki sabanjuré klebu tlatah Kabupatèn Sigi, yakuwi kecamatan:

  1. Dolo
  2. Kulawi
  3. Marawola
  4. Palolo
  5. Pipikoro

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]