Kapuloan Maluku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapuloan Maluku
Karta ID Maluku isl.PNG
Geografi
Lokasi Asia Kidul-Wétan
Koordinat 3°9′S, 129°23′E
Gunggung pulo ~1000
Pulau gedhé Halmahera, Seram, Buru, Ambon, Ternate, Tidore, Kapuloan Aru, Kapuloan Kai
Jembar 74.505 km²
Èlevasi paling dhuwur 3.027 m
Pucuk paling dhuwur Binaiya
Negara
Indonesia
Provinsi Maluku, Maluku Lor
Kutha paling gedhé Kutha Ambon
Demografi
Populasi 1.895.000 (per 2000)

Kapuloan Maluku iku saklompok pulo ing Indonésia sing dadi bagéan saka Nusantara. Kapuloan Maluku dumunung ing lempeng Australia. Kapuloan iki wewatesan karo Pulo Sulawesi ing sisih kulon, Nugini ing sisih wétan, lan Timor ing sisih kidul. Ing jaman kapungkur, bangsa Eropah njenengaké "Kapuloan rempah-rempah" — istilah iki uga ngarujuk marang saklompok pulo ing Afrika.

Wiwit taun 1950 - 1999, Kapuloan Maluku sacara administratif dadi bagéan saka Provinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Lor sabanjuré ditetepaké dadi Provinsi Maluku Lor.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Kapuloan Maluku kerep dijlèntrèhaké jroning literatur pariwisata nduwèni 999 pulo; 90% saka wilayah kasebut arupa segara, 77.990 km2 arupa dharatan, déné 776.500 km2 arupa segara.[1]

Provinsi Maluku Lor[sunting | sunting sumber]

Provinsi Maluku[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd.. p. page 9. ISBN 962-593-076-0.
  2. ^ Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd.. p. page 7. ISBN 962-593-076-0.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Maluku&oldid=825560"