Kapuloan Obi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
kapuloan Obi

Kapuloan Obi inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan wonten ing dhaerah Maluku. Kapuloan Obi asring dipunsebat Kapuloan Ombirah [1].) Kapuloan Obi punika kapérang dados kathah kumpulan pulo-pulo ing provinsi Maluku. Kapuloan punika letakipun wonten ing sisih lor Pulo Buru lan Pulo Seram. Pulo ingkang paling ageng wonten ing kapuloan Obi inggih punika Pulau Obi. Déné pulo-pulo sanèsipun inggih Bisa, Pulo Gomumu, Pulo Obilatu, Pulo Tapat, Pulo Tobalai. Ing kapuloan Obi kawrat asiling bumi nikel radi kathah. Potensi tambang nikel ingkang mapan wonten ing Pulo Obi mapan wonten ing désa Kawasi, kabupaten Halmahera Selatan, propinsi Maluku Utara. [2] Padamelanipun warga ing Kapuloan Obi punika saperangan ageng dados nelayan ningali potensi dhaerahipun ingkang dipun kiteri laut.

Daya tarikipun[sunting | sunting sumber]

Ing kapuloan Obi ugi kawrat kaéndahan alam ing sisih wetan Indonésia ingkang saé sanget. Kahanan alam ing Pulo Obi ingkang taksih alami ingkang dadosaken Pulo Obi dados objek ékowisata ingkang sampurna. [3] Pesona alam ingkang wonten ing kepuloan punika inggih arupi kaedahan alas tropis kanthi flora saha faunanipun ingkang wonten ing salebeting alas tropis kasebat. Ing Pulo Obi punika badhe ugi dipun panggihaken kewan langkka kados ta manuk nuri Ternate utawi ingkang kasebat Lorius garulus ing nama latinipun. Manuk Nuri Ternate jinis punika namung saged dipun panggihaken wonten ing dhaerah punika. Boten namung kewan langka ingkang wonten ing kepuloan Obi punika, ananging ugi wonten kathah tanduran langka, kados ta Obi Matoa kanthi nama latin Pometia pinnata, Gufasa kanthi nama latin Vitex cofassus, Samama kanthi nama latin Anthocephalus macrophyllus, saha anggrek hutan ugi saged dipun panggihaken ing wilayah Kapuloan Obi. Kejawi saking pesona alamipun, ing kapuloan Obi ugi dipun samektakaken pesona bahari saking laut ingkang endah. Pasir putih kasebar wonten ing dheretaning pante ing Kapuloan Obi, kanthi suguhan laut ingkang bening ugi saengga para wisatawan saged langsung ningali kaendahaning biota laut ingkang wonten ing sapinggiring pante. Kathah kerang ingkang endah wonten ing salebeting laut ing Kapuloan Obi ugi ingkang boten saé menawi boten dipun tingali.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Goodall, George (Editor)(1943) Philips' International Atlas London, George Philip and Son map 'East Indies' pp.91-92
  2. ^ (id)[[1]] Potensi Nikel di Pulau Obi (dipunundhuh tanggal 3 Januari 2013)
  3. ^ (id)[[2]] Menikmati Keindahan Pulau Obi (dipunundhuh tanggal 3 Januari 2013)

Koordinat: 1°30′S 127°45′E / 1.5°S 127.75°E / -1.5; 127.75

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Obi&oldid=834865"