Kapuloan Banda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo Banda Besar katon saking Benteng Belgica

Kepuloan Banda inggih punika salah satunggaling gugusan pulo ing Indonesia ingkang kalebet ing tlatah Maluku. Kapuloan Banda dipun perang dados sedasa pulo vulkanis ingkang kasebar ing Laut Banda, ±140 km sisih kidulipun Pulo Seram lan 2.000 km sisih wetanipun Pulo Jawa. Kapuloan ingkang wiyaripun 180 km² menika kalebet ing wilayah Propinsi Maluku. Kutha paling ageng inggih menika Bandanaira, dunungipun ing pulo ingkang naminipun sami. Watawis15.000 jiwa manggen ing kapuloan menika. Ngantos ing pertengahan abad kaping-19, Kapuloan Banda memika dados punjeripun sumber rempah-rempah pala. Kapuloan menika kondhang kagem tiyang ingkang remen selam scuba saha snorkeling.

Kapuloan Banda dipun dhaftarake minangka salah satunggaling Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 2005.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Kecamatan Banda

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Banda&oldid=870110"