Nusa Tenggara Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Nusa Tenggara Kulon
Provinsi Nusa Tenggara Barat
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Motto: "---"
Péta Nusa Tenggara Kulon ing Indonesia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Mataram
Gubernur: ---
Jembar
 - Total:

19.708,79 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupaten lan 2 kutha
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.015.102 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku: suku Sasak lan liyane
Agama: Islam, Katulik, Protestan lan liyane
Basa: basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Nusa Tenggara Kulon utawa Nusa Tenggara Barat ing basa Indonésia, iku sawijining provinsi ing Indonésia. Provinsi iki katata jroning 7 kabupatèn lan 2 kutha, Ibukuthane yaiku Mataram.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bima
  2. Kabupatèn Dompu
  3. Kabupatèn Lombok Kulon
  4. Kabupatèn Lombok Tengah
  5. Kabupatèn Lombok Wétan
  6. Kabupatèn Sumbawa
  7. Kabupatèn Sumbawa Kulon
  8. Kutha Mataram
  9. Kutha Bima

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia