Kabupatèn Sumbawa Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Sumbawa Kulon
Kabupaten Sumbawa Barat
Lambang Sumbawa Kulon
Lambang Sumbawa Kulon
Motto: "---"
Lokasi NTB Kabupaten Sumbawa Barat.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Taliwang
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

5 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Sumbawa Kulon (basa Indonésia: Kabupaten Sumbawa Barat), iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Taliwang iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumbawa Kulon ketata saking 5 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Brang Rea
  2. Jereweh
  3. Sekongkang
  4. Seteluk
  5. Taliwang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon