Kabupatèn Lombok Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Lombok Tengah
Lambang Lombok Tengah
Lambang Lombok Tengah
Motto: "---"
Lokasi NTB Kabupaten Lombok Tengah.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Praya
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

12 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Lombok Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Praya iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lombok Tengah ketata saking 12 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Batukliang Utara
  2. Batukliang
  3. Janapria
  4. Jonggat
  5. Kopang
  6. Praya Barat Daya
  7. Praya Barat
  8. Praya Tengah
  9. Praya Timur
  10. Praya
  11. Pringgarata
  12. Pujut

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Kabupatèn Lombok Tengah

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon