Kabupatèn Lombok Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Lombok Kulon
Kabupaten Lombok Barat
Lambang Kabupatèn Lombok Kulon
Lambang Kabupatèn Lombok Kulon
Motto: "---"
Lokasi NTB Kabupaten Lombok Barat.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Gerung
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

15 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Lombok Kulon (basa Indonésia: Kabupaten Lombok Barat), iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Gerung iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lombok Kulon ketata saking 15 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Batu Layar
  2. Bayan
  3. Gangga
  4. Gerung
  5. Gunung Sari
  6. Kayangan
  7. Kediri
  8. Kuripan
  9. Labu Api
  10. Lembar
  11. Lingsar
  12. Narmada
  13. Pemenang
  14. Sekotong Tengah
  15. Tanjung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lombok Kulon, Nusa Tenggara Kulon

Kecamatan: Batu Layar | Bayan | Gangga | Gerung | Gunung Sari | Kayangan | Kediri | Kuripan | Labu Api | Lembar | Lingsar | Narmada | Pemenang | Sekotong Tengah | Tanjung

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonesia

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon