Kabupatèn Bima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Motto: "Maja Labo Dahu"
Peta Lokasi Kabupatèn Bima
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Woha
Bupati: H. Ferry Zulkarnain ST
Wakil Bupati: H. Syafruddin
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

18 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: Bima, Sambori, Bugis, Jawa, Sasak, Samawa, Melayu
Agama: Islam, Katolik, Protestan,

Hindu

Basa: Basa Indonesia, Basa Bima

Kabupatèn Bima iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Woha iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bima ketata saking 18 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Ambalawi
  2. Belo
  3. Bolo
  4. Donggo
  5. Lambu
  6. Langgudu
  7. Mada Pangga
  8. Monta
  9. Sanggar
  10. Sape
  11. Tambora
  12. Wawo
  13. Wera
  14. Woha
  15. Parado
  16. Pali Belo
  17. Soromandi
  18. Lambitu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Bima&oldid=877256"