Basa Bima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Basa Bima iku sawijining basa Austronésia sing dipituturaké ing sisih wétan pulo Sumbawa Indonésia. Basa Bima dipituturaké déning pendunung Tanjung Sanggar karana basa Papua sing sadurungé dipituturaké ing kono, yaiku basa Tambora punah ing awal abad kaping 19 déné njeblugé Gunung Tambora. Basa Bima uga ndhuweni gegayutan marang Basa Sumba kang ana ing pulo Sumba ing sisih kidul-wétan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bima&oldid=833691"