Kabupatèn Lombok Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Lombok Wétan
Kabupaten Lombok Timur
Lambang Kabupatèn Lombok Wétan
Lambang Lombok Wétan
Motto: "---"
Peta Lokasi Kabupatèn Lombok Wétan
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Selong
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

20 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Lombok Wétan (basa Indonésia: Lombok Timur), iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Selong iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lombok Wétan ketata saking 20 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Aikmel
  2. Jerowaru
  3. Keruak
  4. Labuhan Haji
  5. Mas Bagik
  6. Montong Gading
  7. Pringgabaya
  8. Pringgasela
  9. Sakra
  10. Sakra Kulon
  11. Sakra Wétan
  12. Sambelia
  13. Selong
  14. Sembalun
  15. Sikur
  16. Suela
  17. Sukamulia
  18. Suralaga
  19. Terara
  20. Wanasaba

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Lombok Wétan, Nusa Tenggara Kulon
Lambang Kabupatèn Lombok Wétan

Kecamatan: Aikmel | Jerowaru | Keruak | Labuhan Haji | Mas Bagik | Montong Gading | Pringgabaya | Pringgasela | Sakra | Sakra Kulon | Sakra Wétan | Sambelia | Selong | Sembalun | Sikur | Suela | Sukamulia | Suralaga | Terara | Wanasaba

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon