Gorontalo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Gorontalo
100px
Lambang Gorontalo
Motto: "Duluo Limo Lo Pohalaa"
Péta Gorontalo ing Indonesia
Dina Dadi: 16 Februari 2001
Ibukutha: Kutha Gorontalo
Gubernur: H. Fadel Muhammad
Jembar
 - Total:

12.215 km2
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

5 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 887.000 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Gorontalo, Wong Polahi lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Gorontalo iku katata jroning 5 kabupatèn lan 1 kutha. Ibukuthané yaiku Gorontalo.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Boalemo
  2. Kabupatèn Bone Bolango
  3. Kabupatèn Gorontalo
  4. Kabupatèn Gorontalo Lor
  5. Kabupatèn Pohuwato
  6. Kutha Gorontalo

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

 
Gorontalo
Lambang Provinsi Gorontalo

Kabupatèn: Boalemo | Bone Bolango | Gorontalo | Gorontalo Lor | Pohuwato

Kutha: Gorontalo

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gorontalo&oldid=811965"