Kabupatèn Gorontalo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Gorontalo
120px
Lambang Gorontalo
Motto: "---"
Lokasi Gorontalo Kabupaten Gorontalo.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Limboto
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

17 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane
Web: http://www.gorontalokab.go.id/

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Gorontalo iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Gorontalo, kutha Limboto iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Gorontalo ketata jroning 17 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Anggrek
  2. Atinggola
  3. Batudaa
  4. Batudaa Pantai
  5. Boliyohuto
  6. Bongomeme
  7. Kwandang
  8. Limboto
  9. Limboto Barat
  10. Mootilango
  11. Pulubala
  12. Sumalata
  13. Telaga
  14. Telaga Biru
  15. Tibawa
  16. Tolangohula
  17. Tolinggula

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Gorontalo

 
Gorontalo
Lambang Provinsi Gorontalo

Kabupatèn: Boalemo | Bone Bolango | Gorontalo | Gorontalo Lor | Pohuwato

Kutha: Gorontalo

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia