Papua

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanggo panrapan liya, mangga mirsani Papua (disambiguasi)
Provinsi Papua
Papua COA.svg
Lambang Papua
Motto: "Karya Swadaya"
Péta Papua ing Indonesia
Dina Dadi: 1 Mei 1963 (direbut saka Walanda)
Ibukutha: Jayapura
Gubernur: Barnabas Suebu
Jembar
 - Total:

420.540 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

26 Kabupaten lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.500.000 Jiwa
+/- 800 / km²
Suku bangsa: Suku Aitinyo, Suku Aefak, Suku Asmat, Suku Agast, Suku Dani lan liyane
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: basa Indonesia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Papua iku katata jroning 26 kabupatèn lan 1 kutha. Ibukuthané yaiku Jayapura, kutha-kutha liyané: Merauke lan liyané.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

No. Kabupatèn/Kutha Ibukutha
1 Kabupatèn Asmat Agats
2 Kabupatèn Biak Numfor Biak
3 Kabupatèn Boven Digoel Tanah Merah
4 Kabupatèn Deiyai Tigi
5 Kabupatèn Dogiyai Kigamani
6 Kabupatèn Intan Jaya Sugapa
7 Kabupatèn Jayapura Sentani
8 Kabupatèn Jayawijaya Wamena
9 Kabupatèn Keerom Waris
10 Kabupatèn Kapuloan Yapen Serui
11 Kabupatèn Lanny Jaya Tiom
12 Kabupatèn Mamberamo Raya Burmeso
13 Kabupatèn Mamberamo Tengah Kobakma
14 Kabupatèn Mappi Kepi
15 Kabupatèn Merauke Merauke
16 Kabupatèn Mimika Timika
17 Kabupatèn Nabire Nabire
18 Kabupatèn Nduga Kenyam
19 Kabupatèn Paniai Enarotali
20 Kabupatèn Pegunungan Bintang Oksibil
21 Kabupatèn Puncak Ilaga
22 Kabupatèn Puncak Jaya Kotamulia
23 Kabupatèn Sarmi Sarmi
24 Kabupatèn Supiori Sorendiweri
25 Kabupatèn Tolikara Karubaga
26 Kabupatèn Waropen Botawa
27 Kabupatèn Yahukimo Sumohai
28 Kabupatèn Yalimo Elelim
29 Kutha Jayapura -


Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papua&oldid=861804"