Kabupatèn Jayapura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Jayapura
Lambang Kabupatèn Jayapura
Lambang Jayapura
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Jayapura.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Jayapura
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

155.382 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 Distrik
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 17.414 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katulik, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Jayapura iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonesia. Kutha Sentani iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : Jayapura lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 155.382 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Jayapura ketata saking 11 distrik, --- désa/kelurahan. Distrik-distrik ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Demta
  2. Depapre
  3. Kareuh
  4. Kemtuk
  5. Kemtuk Gresie
  6. Nimbokrang
  7. Nimboran
  8. Sentani
  9. Sentani Kulon
  10. Sentani Wetan
  11. Unurum Guay

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Papua