Riau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Riau
Lambang Provinsi Riau
Lambang Riau
Motto: " ---"
Péta Riau ing Indonesia
Dina Dadi: 9 Agustus 1957
Ibukutha: Pekanbaru
Gubernur: H.M. Rusli Zainal
Jembar
 - Total:

111.228,65 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupaten lan 2 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 5.308.702 (2003)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Suku Melayu, Suku Minangkabau, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonesia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Riau iku katata jroning 9 kabupatèn lan 2 kutha. Ibukuthané yaiku Pekanbaru, kutha liyané: Dumai.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bengkalis
  2. Kabupatèn Indragiri Hilir
  3. Kabupatèn Indragiri Hulu
  4. Kabupatèn Kampar
  5. Kabupatèn Kuantan Singingi
  6. Kabupatèn Pelalawan
  7. Kabupatèn Rokan Hulu
  8. Kabupatèn Rokan Hilir
  9. Kabupatèn Siak
  10. Kutha Dumai
  11. Kutha Pekanbaru

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riau&oldid=813451"