Kalimantan Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Kalimantan Kidul
Provinsi Kalimantan Selatan
Lambang Kalimantan Kidul
Lambang Kalimantan Kidul
Motto: "Waja Sampai Kaputing"
Péta Kalimantan Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: 7 Desember 1956
Ibukutha: Banjarmasin
Gubernur: H. Rudi Arifin
Jembar
 - Total:

36.985 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

11 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 3.054.129 (2002)
+/- --- / km²
Suku: Suku Banjar, Suku Dayak, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Banjar lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Kidul (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Selatan), iku katata jroning 11 kabupatèn lan 2 kutha. Ibukuthané yaiku Banjarmasin.Provinsi Kalimantan Kidul ndhuweni jembar wewegkon 37.530,52 km²[1] lan kapadetan pendhudhuk kurang luwih 3,7 juta jiwa.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Provinsi Kalimantan Kidul Kidul dumunung ana ing sisih kidul pulo Kalimantan, dhuwéni wewatesan :

Jembaré provinsi iki ± 37.377,53, ana ing sajroning 114°19'33" — 116°33'28" Bujur Wétan lan 1°21'49" — 1°10'14" Lintang Kidul.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Balangan
  2. Kabupatèn Banjar
  3. Kabupatèn Barito Kuala
  4. Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
  5. Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
  6. Kabupatèn Hulu Sungai Lor
  7. Kabupatèn Kotabaru
  8. Kabupatèn Tanah Laut
  9. Kabupatèn Tabalong
  10. Kabupatèn Tanah Bumbu
  11. Kabupatèn Tapin
  12. Kutha Banjarbaru
  13. Kutha Banjarmasin

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalimantan_Kidul&oldid=869376"