Sulawesi Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Sulawesi Kulon
Provinsi Sulawesi Barat
Lambang Sulawesi Kulon
Lambang Sulawesi Kulon
Motto: "---"
Péta Sulawesi Kulon ing Indonesia
Dina Dadi: 5 Oktober 2004
Ibukutha: Mamuju
Gubernur: Anwar Adnan Saleh
Jembar
 - Total:

16.796,19 km²
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

5 Kabupaten
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 938.254 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Mandar lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: basa Indonesia lan liyane
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Kulon (basa Indonésia: Provinsi Sulawesi Barat), iku katata jroning 5 kabupaten, Ibukuthané yaiku Mamuju.

Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Majene
  2. Kabupatèn Mamasa
  3. Kabupatèn Mamuju
  4. Kabupatèn Mamuju Lor
  5. Kabupatèn Polewali Mandar

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sulawesi Kulon
Lambang Provinsi Sulawesi Kulon

Kabupatèn: Majene | Mamuju | Mamuju Lor | Mamasa | Polewali Mandar

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulawesi_Kulon&oldid=811701"