Kabupatèn Kapuloan Sangihe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kapuloan Sangihe
120px
Lambang Kepulauan Sangihe
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Kepulauan Sangihe.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Tahuna
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.022 km²
Distrik
 - Cacahe:

17 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 191.946 jiwa (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Protestan, Katulik, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Kapuloan Sangihe iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha Tahuna iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.022 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Kepulauan Sangihe ketata jroning 17 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Biaro
  2. Kendahe
  3. Manganitu
  4. Manganitu Selatan
  5. Nusa Tabukan
  6. Siau Barat
  7. Siau Barat Selatan
  8. Siau Timur
  9. Siau Timur Selatan
  10. Tabukan Selatan
  11. Tabukan Tengah
  12. Tabukan Utara
  13. Tagulandang
  14. Tagulandang Utara
  15. Tahuna
  16. Tamako
  17. Tatoareng

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sulawesi Lor