Kabupatèn Pesawaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Pesawaran
120px
Lambang Pesawaran
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Pesawaran.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Wewengkon
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

20 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Pesawaran iku salah siji kabupaten ing Provinsi Lampung, Kabupaten iki minangka pamekaran saka Kabupaten Lampung Kidul, Provinsi Lampung. Kutha Gedhongtataan iku minangka ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Pesawaran katata jroning 20 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Gedhongtataan
  2. Kedhondhong
  3. Negeri Katon
  4. Padhang Cermin
  5. Pundhuh Perdhadha
  6. Tegineneng
  7. Way Lima

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung