Kabupatèn Tanggamus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tanggamus
120px
Lambang Tanggamus
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Tanggamus.jpg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Agung Pusat
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

17 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Tanggamus iku salah siji kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Agung Pusat iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tanggamus ketata jroning 19 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Air Naningan
  2. Bandar Negeri Semuong
  3. Bulok
  4. Cukuh Balak
  5. Gisting
  6. Kutha Agung Kulon
  7. Kutha Agung Pusat
  8. Kutha Agung Wétan
  9. Kelumbayan
  10. Kelumbayan Kulon
  11. Limau
  12. Pematang Sawa
  13. Pugung
  14. Pulau Panggung
  15. Semaka
  16. Sumbereja
  17. Talang Padang
  18. Ulubelu
  19. Wanasaba

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Lampung