Kutha Bengkulu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Bengkulu
Lambang Kutha Bengkulu.JPG
Lambang Kutha Bengkulu
Motto: "---"
Bengkulu City and Fort Marlborough.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil walikutha: ---
Jembar
 - Total:

144,52 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

8 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 200.000 Jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Bengkulu, wong Melayu lan liyané
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Bengkulu lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kutha Bengkulu iku ibukutha ing Provinsi Bengkulu. Jembar wilayah Kutha iki ± 144,52 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

101° 1' - 104° 46' Bujur wétan lan 2° 16' nganti 5° 13' Lintang kidul

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Bengkulu katata jroning 8 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kutha iki yaiku:

  1. Gading Cempaka
  2. Kampung Melayu
  3. Muara Bangkahulu
  4. Ratu Agung
  5. Ratu Samban
  6. Selebar
  7. Sungai Serut
  8. Teluk Segara


Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bengkulu&oldid=808684"