Kabupatèn Musi Rawas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Musi Rawas
Lambang Kabupatèn Musi Rawas.JPG
Lambang Musi Rawas
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Selatan Kabupaten Musi Rawas.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Muara Beliti
Bupati: Ridwan Mukti
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

12.365,8 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

21 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 454.142 (2000)
+/- 36,73 jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Musi Rawas iku salah siji kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Muara Beliti iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± 12.365,8 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

2°20'00" - 3°38'00" Lintang kidul lan 102°07'00" - 103°40'00" Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Musi Rawas ketata jroning 21 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing kabupatèn iki yaiku:

  1. BKL Ulu Terawas
  2. BTS Ulu
  3. Jayaloka
  4. Karang Dapo
  5. Karang Jaya
  6. Megang Sakti
  7. Muara Beliti
  8. Muara Kelingi
  9. Muara Lakitan
  10. Muara Rupit
  11. Nibung
  12. Purwodadi
  13. Rawas Ilir
  14. Rawas Ulu
  15. Selangit
  16. Tugumulyo
  17. Ulu Rawas
  18. Tiang Pumpung Kepungut
  19. Tuah Negeri
  20. Sumber Harta
  21. Suka Karya

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia