Kutha Prabumulih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kutha Prabumulih kuwi salah siji kutha ing Provinsi Sumatra Kidul.

Kutha Prabumulih
Lambang Kutha Prabumulih.JPG

Lambang Kutha Prabumulih
Lokasi Sumatera Selatan Kota Prabumulih.svg

Peta lokasi Kutha Prabumulih
Koordinat : -
Motto: Prabumulih Jaya
Provinsi Sumatra Kidul
Ibukutha Prabumulih
Jembar 435,10 km²
Pedunung  
 · Cacahé 132.065 (Mei 2006)
 · Kapadhetan 303,52 /km² jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 4
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum UU No.6 Tahun 2001
Tanggal 21 Juni 2001
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Walikutha Drs.RAHMAN DJALILI,MM
Kodhe area telepon 0713
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.kotaprabumulih.go.id

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Kecamatan Lembak, Cambai lan Kecamatan Tanah Abang Kabupatèn Muara Enim
ing sisih kidul karo: Kecamatan Rambang Lubai Kabupaten Muara Enim
ing sisih kulon karo: Kecamatan Rambang Dangku Kabupatèn Muara Enim
ing sisih wétan karo: Kecamatan Lembak lan Kecamatan Gelumbang Kabupatèn Muara Enim

Komoditas Unggulan[sunting | sunting sumber]

Prabumulih ngasilaké èwon barel lenga patra lan yutan meter kubik gas alam saben tauné. Amarga saka kuwi, kutha iki banjur diarani kutha lenga. Julukan liyaé yakuwi kutha nanas, amarga salah siji kasil tetanèn sing misuwur yakuwi nanas (Ananas comosus). Nanas prabumulih kondhang leginé, lan di dol nganti tekan Pulo Jawa.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 

Kutha Prabumulih, Sumatra Kidul

Lambang Kutha Prabumulih.JPG

Kecamatan: Cambai | Prabumulih Barat | Prabumulih Wétan | Rambang Kapak Tengah

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Prabumulih&oldid=870231"