Kabupatèn Musi Banyuasin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Musi Banyuasin
100px
Lambang Musi Banyuasin
Motto: "Serasan Sekate"
Lokasi Sumatera Selatan Kabupaten Musi Banyuasin.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Sekayu
Bupati: H. Alex Noerdin
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

25.664 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

9 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- (2004)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Musi Banyuasin iku salah siji kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Sekayu iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

1,3° - 4° Lintang kidul lan 103° - 105° Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Musi Banyuasin ketata jroning 9 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Babat Toman
  2. Batang Harileko
  3. Bayung Lencir
  4. Keluang
  5. Lais
  6. Sanga Desa
  7. Sekayu
  8. Sungai Keruh
  9. Sungai Lilin

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Sumatra Kidul

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia