Kali Musi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kali Musi kuwi sawijining kali kang dumunung ing Provinsi Sumatra Selatan, Indonesia. Dawané watara 750 km, kali iki minangka kang paling dawa ing Pulo Sumatra. Wiwit jaman Karajaan Sriwijaya, kali iki misuwur minangka sarana utama transportasi masyarakat.

Ing pinggir kali iki ana Pelabuhan Boom Baru lan Museum Sultan Mahmud Badaruddin II.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Kali Musi ngliwati lan misah Kutha Palembang dadi rong bagéan kawasan, yakuwi: Sberang Ilir ing bagéan lor lan Sberang Ulu ing sisih kidul. Kali Musi, bareng karo kali liyané, mujudaké sawijining dhelta ing cedhak Kota Sungsang.

Sumber banyu Kali Musi saka dhaérah Kepahiang, Bengkulu. Kali Musi minangka sungapan (muara) kanggoné sanga anak kali gedhé, yaiku kali Komering, Rawas, Batanghari, Leko, Lakitan, Kelingi, Lematang, Semangus, lan Ogan.

Lahan sing ambané 3 yuta ha ing dhaérah ilèn kali (DAS) Musi dianggep kritis akibat panebangan liar. Kondhisi mau bisa ngakibataké banjir bandhang lan tanah longsor.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Musi&oldid=820083"