Gunung Patuha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mount Patuha

Pabrik blerang cerak Kawah Putih ing managsa Hindia Walanda
Elevasi 2.434 m (8 ft) [1]
Dhaptar Ribu
Location
Mount Patuha is located in Indonesia<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -201.1%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Mount Patuha
Koordinat

07°09′37″S 107°24′00″E / 7.16028°S 107.4°E / -7.16028; 107.4Koordinat: 07°09′37″S 107°24′00″E / 7.16028°S 107.4°E / -7.16028; 107.4

[1]
Geology
Tipe Stratovolcano
Gambar Kawah Putih oleh Franz Wilhelm Junghuhn (1856)

Gunung Patuha iku sawijining gunung sing dumunung ing pulo Jawa, Indonésia, persisé ing wilayah Bandhung Kidul Provinsi Jawa Kulon, Dhuwuré ana 2.386 mèter. Gunung patuha duwé kawah sing èksotik, ya iku kawah putih. Kawah sing kabentuk saka jeblugan gunung patuha iku nduwèni dinding kawah lan banyu awarna putih.

Gunung Patuha duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Dhuwur, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung. Saliyané kuwi Gunung Patuha nduwèni kawah sing jenengé Kawah Putih sing nagnti saiki isih dad byek wisata.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Patuha&oldid=831000"