Gunung Arjuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Gunung Arjuno)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Arjuno

Gunung Arjuno, dideleng saka Malang.
Elevasi 3.339 m (10.955 ft) (Arjuno)[1]
3156 m (Welirang)
Prominence 2.812 m (9.226 ft)
Dhaptar Ultra
Ribu
Location
Gunung Arjuno is located in Indonesia<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -201.1%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Gunung Arjuno
Koordinat

07°43′30″S 112°35′00″E / 7.725°S 112.5833333°E / -7.725; 112.5833333Koordinat: 07°43′30″S 112°35′00″E / 7.725°S 112.5833333°E / -7.725; 112.5833333

[1]
Geology
Tipe stratovolcano
Pungkasan njeblug 1952

Gunung Arjuna kuwi sawijining gunung kang dumunung ing Malang, Jawa Wétan, tipe Strato kang dhuwuré 3.339 m sadhuwuré segara. Gunung iki ana ing andahané Pengelolaan Tahura Raden Soeryo. Biasané gunung iki dipènèk saka rong titik kang misuwur, yakuwi saka Tretes lan Batu.

Gunung Arjuna sisih-sisihan karo Gunung Welirang. Pucuk gunung Arjuna dumunung ana ing sak gigir karo pucuk gunung Welirang. Saliyané saka rong panggonan ing dhuwur mau, Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sawetara panggonan liyané. Gunung kang dumunung ing sisih kulon Batu, Malang - Jawa Wétan iki minangka salah siji tujuan pendhakian. Saliyané dhuwuré kang nganti luwih saka 3000 meter, ing gunung iki ana sawetara obyek wisata. Salah sijiné yakuwi obyek wisata grojogan Kakek Bodo kang uga minangka salah siji jalur pendhakian tumuju pucuk Gunung Arjuna. Senajan ana grojogan liyané nanging para wisatawan arang kang nekani, mbokmanawa amarga panggonan lan sarana wisatané isih kurang apik.

Gunung Arjuno duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sisih lor yakuwi diwiwiti saka Tretes liwat Gunung Welirang, saka wétan yakuwi saka Lawang, saka kulon yakuwi saka Batu - Selecta, lan saka kidul yakuwi saka Karangploso.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Arjuna&oldid=813481"