Puncak Jaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Puncak Jaya Flag of Indonesia.svg

Gunung Puncak Jaya
Dhaptar Sewu
Puncak Jaya.

Puncak Jaya utawa Gunung Carstensz utawa Piramid Carstensz utawa Nemangkawi (ing basa Amungkal) utawa Ngga Pulu utawa Carstensz Toppen utawa Gunung Sukarno, iku sawijining pucuk gunung ing Barisan Sudirman, Papua, Indonesia. Gunung iki dhuwuré 4.884 m lan ing saubengé ana gletser Carstenz, siji-sijiné gletser tropika ing Indonésia, sing kamungkinan bakal musna saka anané pamanasan global.

Pucuk gunung iki naté dijenengaké Poentjak Soekarno lan minangka gunung sing paling dhuwur ing Oséania. Puncak Jaya iku salah siji saka pitung pucuk donya.

Jeneng-jeneng/éjaan liya:

  • Ngga Pulu ("Ngga" maknané gunung)
  • Gunung Carstensz
  • Piramida Carstensz
  • Puncak Carstensz
  • Puncak Jayakesuma
  • Puncak Piramida Carstensz
  • Ndugundugu

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Puncak Jaya ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puncak_Jaya&oldid=827135"