Gunung Sinabung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sinabung
Sinabung.jpg
Sinabung ing taun 1987
Elevasi 2,460 metres (8,071 ft)[1]
Lokasi Sumatra, Indonesia
Koordinat 3.17° N 98.392° E
Tipe stratovolcano
Umur watu Pleistocene

Gunung Sinabung kuwi sawijining gunung ing dataran dhuwur Karo, Kabupatèn Karo, Sumatra Lor. Sinabung bebarengan karo Sibayak ing sacedhaké, minangka gunung geni aktif ing Sumatra Lor. Kanthi elevasi 2.460 meter, gunung iki dadi pucuk paling dhuwur ing Sumatra Lor. Koordinat pucuk gunung Sinabung yakuwi 3° 10 menit LU, 98° 23 menit BT.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Sinabung&oldid=813490"