Gunung Wilis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mount Wilis

Mount Wilis viewed from the west
Elevasi 2.563 m (8.409 ft) [1]
Location
Lokasi Java, Indonesia
Koordinat 7°48′29″S 111°45′29″E / 7.808°S 111.758°E / -7.808; 111.758
Geology
Tipe Stratovolcano
Umur Holocene

Gunung Wilis kuwi sawijining gunung non-aktif kang dumunung ing Pulo Jawa, Provinsi Jawa Timur, Indonesia. Gunung Wilis dumunung ing elevasi 2552 meter, sarta pucuké ana ing tapel wates antara enem kabupaten yaiku Kediri, Tulungagung, Nganjuk, Madiun, Ponorogo, lan Trenggalek. Obyek wisata Gunung Wilis kang paling akèh yakuwi arupa grojogan, nanging durung pati dikembangaké nganti wektu iki. Dhaerah pebukitan Gunung Wilis tau diliwati déning Jendral Sudirman sadurungé ngayahi serangan sewelas maret menyang Yogyakarta.

Kanggo ndaki Gunung Wilis saka arah wétan, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupaten Kediri yakuwi ing Kecamatan Mojo. Dalan tumuju menyang puncak gunung Wilis wis dibangun apik liwat Mojo. Sawetara kuwi saka arah kidul Gunung Wilis bisa didhaki saka Kecamatan Sendang, Kabupaten Tulungagung. Yèn arep mènèk Gunung Wilis saka arah lor, pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupaten Nganjuk.Sauntara iku, saka arah kulon pendhakian bisa diwiwiti saka Kabupaten Ponorogo utawa Kabupaten Madiun.

Gunung Wilis duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan [[alas Ericaceous|alas Ericaceous atau hutan gunung.




Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Wilis&oldid=813477"