Gunung Ungaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Ungaran

Gunung Ungaran iku sawijining gunung sing dumunung ing pulo Jawa, Indonesia. Gunung iki dhuwuré 2.050 meter. Gunung Ungaran nduwèni kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Ing èrèng-èrènging gunung iki ana situs arkeologi arupa Candhi Gedhongsongo. Saliyané patilasan arkeologi ana uga sawetara grojogan (curug) ing antarané: Curug Semirang lan Curug Lawe. Uga ana guwa, sing misuwur kanthi jeneng Guwa Jepang. Guwa iki dumunung 200 meter sadurungé pucuk gunung, yakuwi ing saubengé perkampungan Promasan (perkampungan para pametik teh).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Ungaran&oldid=821259"