Putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Werna putih

Putih yaiku kagolong salah sijiné werna sakjroning werna netral [1].Werna putih ana ing njaba bunderan kulawarga werna primer, sekunder lan tersier uga bisa kalebu ing werna akromatik[2]. Asring kasebut uga werna putih, werna kang ngadeg dewe sak njabané werna ireng , abang lan biru.Ing seni rupa werna putih kagolong werna kang bisa dipadukake karo werna liya lan mumpangaté kanggo netralake werna liyané supaya serasi utawa pantes.Werna putih akeh kang nganggep werna kang ora kagolong ing kulawarga werna,asebab bisa di campur karo werna liyané (netral)[2]. Mantulé cahaya putih bisa uga kacipta ing sakjroning campuran spektrum werna dasar, utawa werna abang, ijo, lan biru, semana uga cahyané kang dikasilake.

Mumpangat[sunting | sunting sumber]

Putih ing sakjroning panguripan masarakat sakdina-dina dimumpatngatake kanggo dasaran werna kertas.Karana iku werna putih umumé kanggo nentukake lembaran kang ora kena werna liya utawa werna mangsi[2]. Sakjroning kaciptané karya seni rupa, seniman uga ncampur werna putih karo warna liyane kanggo ngasilake werna kang lueih enom saka werna utama/pokok contoné biru enom, kuning enom, lan sakpanunggalipun. Werna putih uga nduweni pralambang suci lan resik [3] [2]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Warna Dalam Seni rupa.Susanto Mikke.Hal.176.Cendela.2001].Jogjakarta
  2. ^ a b c d (id) [1] diunduh ing tanggal 28-03-2011.
  3. ^ (id)Warna Putih.diunduh 28-03-2011

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Putih&oldid=829849"