Werna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Werna utawa kelir iku sawijining fénoména persèpsi visual manungsa. Uga bisa diarani asipat kang ana ing mata saka pantulan cahya kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté werna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang penting, kadadéan iki tumuju ing pakaryan kang diciptakaké kanggo nemtokaké sipat mlaku, cedhak adohé, kakuwatan (tension), diskripsi alam (naturalisme), ruang, wujud lan makna simbol. Zat werna bisa dikasilaké saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo binder (zat perakét) utawa paint vehicle

Jinising Kelir[sunting | sunting sumber]

Pangaturan werna ing komputer

Kelir Dhasar[sunting | sunting sumber]

Kelir Liya (campuran)[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


KelirDaftar Kelir

Biru Enom Jambon Ireng Abu-Abu Perak Putih
Abang Jingga Kuning Ijo Biru Nila Ungu Enom
Emas Zaitun Ungu


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Werna&oldid=883091"