Wungu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Ungu)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manéka werni ungu

Werni wungu (Basa Indonésia: ungu) punika campuran werni abrit kaliyan biru[1]. Werni punika saged nglambangaken werni ingkang paling inggil sanget ing antawisipun werni-werni sanès. Saged ugi dipunwastani bilih tiyang ingkang remen werni ungu punika priyantun ingkang inggil. Werni wungu ugi kasebat werni randha (basa Indonésia: janda).

Ing Gréja Katulik Roma, werni wungu dados alah satunggiling werni liturgis ingkang dipun agem ing mangsa Adven lan Pra-paskah minangka lambang pamartobat [2].

Werni-werni wungu (17)[sunting | sunting sumber]

Werni Nami HTML Heksadesimal
Lavender #E6E6FA
Thistle #D8BFD8
Plum #DDA0DD
Violet #EE82EE
Orchid #DA70D6
Fuchsia #FF00FF
Magenta #FF00FF
MediumOrchid #BA55D3
MediumPurple #9370DB
BlueViolet #8A2BE2
DarkViolet #9400D3
DarkOrchid #9932CC
DarkMagenta #8B008B
Purple #800080
Indigo #4B0082
SlateBlue #6A5ACD
DarkSlateBlue #483D8B

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Mish, Frederic C., Editor in Chief Webster's Ninth New Collegiate Dictionary Springfield, Massachusetts, U.S.A.:1984--Merriam-Webster Page 957
  2. ^ http://www.indocell.net/yesaya/pustaka2/id179.htm paragraf 5

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


KelirDaftar Kelir

Biru Enom Jambon Ireng Abu-Abu Perak Putih
Abang Jingga Kuning Ijo Biru Nila Ungu Enom
Emas Zaitun Ungu

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wungu&oldid=821154"