Gunung Soputan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Soputan
Elevasi {{{Elevasi}}}

Soputan iku sawijining gunung geni sing dumunung ing provinsi Sulawesi Lor, Indonésia. Jeblugan Soputan kacathet ing taun 1785, 1819, 1833(?), 1845, 1890, 1901, 1906, 1907, 1908-09, 1910, 1911-12, 1913, 1915, 1917, 1923-24, 1947, 1953, 1966-67, 1968, 1970, 1971, 1973, 1982, 1984, 1985, 1989, 1991-96, 2000-03, 2004, 2005, 2007, 2008 dan 2011[1]. Tipe erupsi saka Soputan arupa jeblugan, kubah lava, aliran piroklastik lan aktivitas strombolian.

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Soputan&oldid=830927"