Gunung Papandayan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Papandayan
Location
Lokasi Kabupatèn Garut Jawa Kulon, Indonésia

Gunung Papandayan kuwi gunung kang dumunung ing Kabupaten Garut, Jawa Kulon yakuwi ing Kacamatan Cisurupan. Gunung kanthi elevasi 2622 meter sadhuwuring segara iki misuwur banget ing antara para pendhaki, khususé pendhaki anyaran. Saliyané misuwur kanthi kaéndahan struktur alamé, gunung iki uga duwé kawah welirang kang isih aktif lan isih ketelé padhang Eidelweis kang ambané nganti puluhan are sarta akèh uga wit Mutiara Putih. Gunung Papandayan minangka cagar alam kang ing jeroné akèh tinemu manéka warna hayati lan obyek-obyek wisata alam kang éndah.

Gunung Papandayan duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Papandayan&oldid=872267"