Gunung Kerinci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Kerinci
Gunung Kerinci
Elevasi 3.805 meter (12.467 kaki)
Garis Lintang 1° 69′ LS
Garis Bujur 101° 27′ BT
Lokasi Sumatra, Indonesia
Pagunungan Bukit Barisan
Jinis Stratovolcano
Pendhakian pisanan 1877 oleh von Hasselt and Veth
Rute paling gampang ???

Gunung Kerinci (uga dieja "Kerintji", lan dikenal minangka Gunung Kerenci, Gadang, Berapi Kurinci, Korinci, utawa Puncak Indrapura) kuwi gunung paling dhuwur ing Sumatra, lan pucuk paling dhuwur ing Indonesia saliyané kang ana ing Papua. Gunung Kerinci dumunung ing Bukit Barisan, cedhak karo panté kulon, lan dumunung watara 130 km sisih kidulé kutha Padang. Gunung iki fitur paling misuwur ing Taman Nasional Kerinci Seblat.

Kerinci isih aktif lan pungkasan njeblug taun 1970.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Kerinci&oldid=813426"